Hoe ga je als forensische onderzoeker om met alle gruwelijkheden die je tegenkomt op plaatsen delict? Hoe kun je je werk goed doen als je elke dag geconfronteerd wordt met de dood? Natascha heeft met haar miniatuurbouw een hobby gevonden waarmee ze haar werk van zich af kan zetten. Toch komt ook in haar hobby haar werk weer om te hoek kijken. Is dit puur omdat ze haar werk zo mooi vindt? Of is het ook een manier om alle heftige dingen die ze in haar werk ziet te verwerken?

De documentaire 'Maar dan in het klein' vertelt het verhaal van forensisch onderzoeker Natascha. Door middel van haar miniatuurbouw en diorama's geeft de film een inkijkje in het werk van de forensische opsporing. Als regisseur vond ik het belangrijk dat je als kijker zelf kunt ervaren wat het werk van Natascha inhoudt, en wat het met je doet. Met behulp van speciale 'probe lenzen' en 'tilt-shift lenzen' kon in haar miniatuurwereld en de echte wereld laten samenkomen. Als kijker kun je zelf even meelopen op een plaats delict.

'Maar dan in het klein' is in première gaan op 24 september 2023 tijdens het Nederlands Film Festival. Houd deze website in de gaten voor updates over komende vertoningen.

Regie en camera: Jasper van Leeningen
Montage: Efin de Landmeter en Jasper van Leeningen
Muziek: JP Geersing
Setgeluid: Bram van Kaauwen
Regie assistent en tweede camera: Engel Mulder
Sound design: Lars van Leeuwen
Audio nabewerking: Misja van Waterschoot
Color grading: Marco van Bergen

Mede tot stand gekomen met steun van de Gemeente Rotterdam.

Maardaninhetklein_filmaffiche