img_5372kopie

Als freelance cameraman en filmmaker werk ik aan uiteenlopende projecten. Naast mijn werkzaamheden als cameraman (director of photography) voor verschillende regisseurs en producenten werk ik ook als filmmaker aan projecten waarbij ik eindverantwoordelijk ben voor het hele project, van concept tot eindproduct.

Mijn werk kenmerkt zich door het doordachte gebruik van beeldtaal en inhoudelijke betrokkenheid. Ik werk afwisselend aan fictiefilms, documentaires, (web)commercials, music video’s en crossmediale projecten. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op grote en kleine filmsets.

Films
In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in de richting cinematografie met de fictiefilms Gods Lam en De Zee en het Meisje. Het jaar daarop draaide ik mijn eerste lange documentaire, De Poolse Droom, die werd uitgezonden door de NPO. Hierna volgden fictiefilms als Meisje B, Uitzicht, Typing en de film ‘Anders’, een LHBT film met het thema transgender die meer dan 40 internationale prijzen won. Andere films werden vertoond op filmfestivals in binnen en buitenland, waaronder het Nederlands Film Festival, Go Short, De Roze Filmdagen en het Edmonton International Film Festival. Verschillende producties werden uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Passie voor film
Na mijn eerste stappen te hebben gezet in de fotografie werd ik al snel gegrepen door de magie van het maken van films. Tijdens mijn studie kreeg ik de ruimte om alle aspecten van het maken van films te leren kennen. Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in de studierichting ‘cinematografie’. Ik kwam erachter hoe boeiend en veelzijdig het werk van de ‘director of photography’ (cameraman) is. Cameravoering en belichting ondersteunen het verhaal niet alleen, maar zijn zeer bepalend voor de manier waarop een verhaal verteld wordt. Daarnaast blijf ik me ontwikkelen in meer aspecten van het filmmaken. Steeds vaker word ik gevraagd door productiehuizen en opdrachtgevers om mee te denken over filmconcepten of ze helemaal zelf te ontwikkelen.

Studio Tandem
Vanwege mijn grote interesse in het (mede) ontwikkelen van concepten en om nog meer inhoudelijk betrokken te kunnen zijn heb ik, samen met filmmaker Engel Mulder, Studio Tandem opgericht. Naast mijn werk als freelancer werk ik met Studio Tandem aan visueel interessante projecten, waarbij we vorm en inhoud kunnen laten samenkomen. Met onze achtergrond van cameraman kunnen we dit goed tot uiting laten komen. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk van freelance regisseurs, video editors, vfx’ers en sounddesigners die ingezet kunnen worden om onze producties te ondersteunen.

Ik heb gewerkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, zoals het Heineken, EK Atletiek, UMC Utrecht, Bever, De Tussenvoorziening, Gemeente Den Haag, Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen en het Centraal Museum Utrecht.

Blader gerust door mijn portfolio, bekijk mijn showreel of neem vrijblijvend contact met me op.