img_5372kopie

Jasper van Leeningen

Ik ben een freelance cameraman & filmmaker. Naast mijn werkzaamheden als cameraman voor verschillende regisseurs, producenten en productiehuizen voer ik ook projecten zelfstandig uit, van concept tot eindresultaat.

Mijn werk kenmerkt zich door goed doordachte découpages en inhoudelijke betrokkenheid. Ik werk afwisselend aan fictiefilms, documentaires en (web)commercials, music video’s en crossmediale projecten. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op grote en kleine filmsets als assistent en als cameraman (director of photography).

Succesvolle producties

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de fictiefilms Gods Lam en De Zee en het Meisje, die beiden geselecteerd werden voor onder andere het Nederlands Film Festival. Daarna draaide ik mijn eerste lange documentaire, De Poolse Droom. Hierna volgden korte fictiefilms als Meisje B, Uitzicht, Typing en Onder Lakens. Enkele hiervan zijn ook vertoond op verschillende filmfestivals in binnen en buitenland.

Passie voor film

Na mijn eerste stappen te hebben gezet in de fotografie werd ik al snel gegrepen door de magie van het maken van films. Tijdens mijn opleiding Audiovisuele Media aan de HKU kreeg ik de ruimte om alle aspecten van het maken van films te leren kennen. Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd in de studierichting ‘camera’.

Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter hoe boeiend en veelzijdig het werk van de ‘director of photography’ (cameraman) is. Cameravoering ondersteunt het verhaal niet alleen, maar is zeer bepalend voor de manier waarop wij een verhaal vertellen.

Tandem

Vanwege mijn grote interesse in het ontwikkelen van nieuwe concepten heb ik samen met Engel Mulder Studio Tandem opgericht. Met Tandem richten we ons op visueel interessante projecten, wat we met onze achtergrond van cameraman goed tot uiting kunnen laten komen. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk van freelance regisseurs, video editors, vfx’ers en sounddesigners die ingezet kunnen worden om onze producties te ondersteunen.

Blader gerust door mijn portfolio, bekijk mijn showreel of neem vrijblijvend contact met me op.